Psychiater & Beau

Goedemorgen allen!

Vandaag een spoedafspraak met de psychiater voor onze pddnos (+odd kenmerken) zoon van zes jaar. De psychiater is een nieuwe, Harry Vink was helaas een invaller en is nu vervangen door een vrouwelijke psychiater, ze heet Alice en ik heb al veel goeds over haar gehoord. Ze klonk ook zeer betrokken op het voicemailtje wat ze had ingesproken. Maar hopen dat ze echt onze taal spreekt!

We zijn op vakantie geweest twee weken en eigenlijk voor de meivakantie was hij al niet meer te temmen. Hij is zo druk dat ik er zelfs onrustig van word! En ik kan je vertellen dat ik me heel goed kan afsluiten voor zijn prikkels. Ik ben op! Vanaf dat we thuis zijn wil ik maar één ding en dat is slapen…
De hele vakantie heb ik onrust om mij heen gehad…. Van hem. Er giert iets door zijn kleine lijfje… Ook hij heeft er last van. 24/7 geluid maken, in alle vormen die je maar kunt bedenken en dan nóg 100 vormen waar jij en ik nooit op zouden komen… Als je steeds maar weer hoort dat je stiller of rustiger moet doen… Dat is ook niet leuk en zeker niet goed voor je zelfvertrouwen..

Ik zou zo graag willen datgene wat door zijn lijfje giert gewoon verdwijnt.. Maar ik wil hem niet “platspuiten”, hij mag ook gewoon kind zijn… Hij krijgt voor zijn agressief gedrag Dipiperon en daarin is hij supergoed te sturen, in het begin was de drukte en onrust ook weg.
Nu is het terug, heftiger dan ooit…
Als hij een filmpje op Netflix kijkt, hij kijkt dan naar Charlie Chaplin, dat is volledig zonder tekst en met gebaren. (hij is ook doof) Dan is hij, ik heb de tijd bijgehouden, ruim een uur aan het stampen met zijn voetjes, en op zijn allervlugst… Niet in de maat van iets of zo, gewoon onwillekeurig trommelen met zijn voetjes. En keihard, alles moet keihard…
Als hij op de ipad een racespelletje doet en het geluid staat uit, dan doet hij de raceauto geluiden na. Vraag je of hij stil wil zijn, dan zegt hij 50x “oké” in sneltreinvaart, als ik dan weer zijn naam noem zegt hij 100x “ja mama”… Pff

Ik ben wel soort van ten einde raad… Ik gun mijn zoon zo rust in zijn lichaam…. Hopelijk kan de. Psychiater er iets mee….

Fijne dag allemaal.. Keep calm!

 

Update :
Conclusie na een kwartier: ADHD

De psycholoog en de psychiater zeiden gisteren, dat ze bewondering hebben voor ons en hoe liefdevol we over hem praten. Dat mensen met minder “problemen” allang de handdoek in een ring hadden gegooid… Waarop ik zei… Ik kan hem toch niet aan de weg zetten…. Ik hou groot van hem, hij is ook heel lief en zorgzaam en zolang het goede het slechte nog steeds overstemd,houden wij het nog wel vol….
Gisteren voor het eerst ritalin gegeven, 5mg, geen verschil… Het zou direct moeten werken toch? Nu op dit moment heeft hij ook ritalin gehad, vanmorgen om 8u en nu lijkt hij wel rustiger…. Maar we liggen nog lekker te soezen…. Allemaal… Hij ligt tussen ons in met een ipad… We gaan zien wat de dag ons brengt vandaag….

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *