Beau 25.05.2011 Audiologie

 

In vervolg op….

Gisteren moesten wij weer naar de VU audiologie met onze Beau.
We kregen uitleg over gehoorapparaten en andere eventuele opties.
Beau krijgt snel, dwz binnen een maand twee gehoorapparaten aangemeten.
We hebben een recept voor een audioloog in Hoorn, die de oortjes van Beau thuis komt opmeten en een malletje maakt voor een dopje voor in het oortje van Beau.
Ik moet zeggen dat het wel erg confronterend is als je dan die gehoorapparaatjes ziet liggen op de tafel…Ze hebben wel hele stoere hoor, baby-blauwe, zebrastrepen, doorzichtige of natuurlijk een blue-tooth achtige headset… toch blijkt het moeilijk, het wordt zomaar ineens echt zichtbaar..
Wanneer wij die binnen hebben gaan we weer naar de VU en dan worden ze daar op maat ingesteld voor Beau en dan is het hopen!
Hopen dat hij gaat reageren op geluid met gehoorapparaten.
Het is nu zo gek, Beau ontwikkeld zich als een hele normale beeb, als je tegen hem praat dan brabbelt hij terug…dan is het ook toch net of hij hoort..
Hij lacht als hij me ziet en brabbelt er op los, hij verteld in babytaal hele verhalen.
Pas na een maand of negen zien ze verschillen, sommige baby’s vallen dan helemaal stil…ik moet er niet aan denken. Het is dus zaak dat Beau merkt dat er gereageerd wordt als hij dat gekke gevoel in zijn keel doet (praten dus). Dan blijft het voor hem leuk om te doen en kan hij daar later, als hij gesproken taal gaat leren, daar weer profijt van hebben.
We zijn nu ook al begonnen met gebarentaal. Julia “spreekt” ook al heel wat woorden!
Voor wie wil, je kunt hier envoudige gebaren leren…

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *