Beau 7 nov 2011

 

Lieve allemaal!

Afgelopen maandag moesten wij ons melden bij audiologie, zonder Beau. We kregen voorlichting over Cochlear implantaten. Het is namelijk zo dat wij het type (lees=fabrikant) implantaat moeten kiezen voor onze Beau.
Ik weet nog niet waarom wij moeten kiezen, maar wij hebben de meeste voors en tegens nu gehoord per fabrikant en nu is het zaak een keuze te maken voor als Beau een geschikte kandidaat blijkt te zijn. Alles valt of staat nog steeds met de MRI en CT-scan uitslagen, dus dat houdt het lekker spannend!
Omdat het erg moeilijk is een beslissing te maken voor de rest van het leven van Beau hoor ik graag wat meningen. Ik zet de verschillen even op een rijtje.
Er zijn twee marktleiders, te weten Cochleair uit Australië en Advanced Bionics uit Amerika.
De VU werkt al jaren met Cochleair en zegt dat zij deze de betrouwbaarste vinden.
Advanced Bionics heeft in het verleden weleens lekkende implantaten gehad en is daarvoor zelfs van de markt gehaald.
Het is namelijk zo dat het hoofd dan weer open moet en dat doen ze liever niet.
Nu blijkt echter dat Cochleair ook onlangs een behoorlijke storing heeft gehad.
Dus tja, nu weet ik natuurlijk op dat gebied niet meer welke ik moet kiezen. Advanced Bionics is weer up and running en ik ga er vanuit dat zij hun mankementen hebben opgespoord en hebben aangepast en zodoende weer gezonde implantaten kunnen leveren.
Nu de praktische kanten:

Het eerste plaatje is van een implantaat van Cochleair, deze heeft ALTIJD een grote oorhanger en een plaatje op het hoofd, wat er echt uitziet als een hulpmiddel.

cochlear

 

Ik vind dit behoorlijk confronterend en ik heb het er erg moeilijk mee.
In Disney kwamen wij een knullie van 4 jaar tegen met twee van zulke joekels op zijn hoofd, nou de waterlanders biggelden over mijn wangen bij het idee dat Beau’tje straks ook….. Van Advanced Bionics heb ik ook een plaatje op het menselijk hoofd.

ci-ab
Het voordeel van deze is, de microfoon zit op het dopje op het hoofd, die stuurt de gegevens naar de processor, die je ergens tussen de kleding van je kindje weg kunt stoppen. Uiteindelijk zie je dus wel twee ronde dopjes op zijn hoofd met een dun snoertje naar onder de kleding.
Nog een bijkomend voordeel, deze is 100% waterdicht en er kan zelfs mee gezwommen worden.
Gevoelsmatig heeft die mijn voorkeur…
Ach, eerst maar hopen op goede MRI uitslagen, 24 november mag Beau een MRI en een CT-scan, duimen jullie mee?

Liefz!

Share

3 thoughts on “Beau 7 nov 2011

  1. Idd een moeilijke keus meid. Ma je moet je hart volgen en nie wat een ander zegt wij hebben geen ervaring en jullie hebben alle informatie. Je moet doen wat het beste lijkt en dan komt het voor Beau wel goed je kan niet meer doen dan je best en jullie doen er alles aan om het zo aangenaam voor hem te maken. Ik denk aan jullie en heeeeeel veel sterkte.

    dikke kus……

  2. Natuurlijk duimen we met je mee. Ik hoop van harte dat jullie prachtige kereltje in aanmerking komt voor een van deze implantaten. Maar ga er maar aan staan als ouder om te kiezen tussen sowieso twee ellendige opties. Hoe weeg je deze voors en tegens nou af? Waar doe je kleine Beau het meeste voordeel mee? Heel veel sterkte met het maken van deze k**keuze! Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *